AI sadržaj koji rangira na guglu

Kako stojite sa AI sadržajem na guglu? Interesuje me i engleski i domaći AI sadržaj kako vam rangira. Moj AI engleski sadržaj je odavno počišćen sa gugla i ne rangira ili rangira loše i slabo i rijetko donosi zaradu. Domaći AI sadržaj još uvijek prolazi s tim da mi se pokazalo znatno bolje kad ručno mjenjam i pravim izmjene ili čak i miksujem AI sadržaj.

Malo sam gledao šta rangira i kako rangira od mog i od tuđeg sadržaja domaćeg za kog znam da je AI. I zanimljiva mi je bila korelacija da AI sadržaj koji dobro rangira uglavnom na AI detektorima prolazi kao ljudski u velikom postotku.

Sad ja ne vjerujem da guvl oma te proste detektore ko što su ti detektori koji sajtovi koriste. Međutim ne može ni gugl pojačat na maksimum filterisanje AI sadržaja da ne bi lažne kazne često pravili. Tako da nekako vjerujem u korelaciju.

No šta vi mislite? Da li se zavarati gugl? Da li se zavarati komplikovanim promptom i instrukcijama raznim od kog će AI pisanje biti drugačije?

Npr ja sam mu promptovanjem zadao takve instrukcije da je text neprepoznatljiv detektorima, a i dalje je tekst ok. Pa eto sad krećem sa tim sajtom nedetektabilnim za AI detektore, no opet nisam pretjerani optimista.

Imam oke iskustva, napravio sam dva weba za naše tržište potpuno pomoću AI-a. Otkako sam ih postavio, nisam ništa radio na njima, iako bih sada trebao jer su malo počeli padati.

Predlažem da proširite pitanje i na AI video i YouTube. :winking_face_with_tongue:

Kod videa nije potrebno zavaravati Google, jer tako nešto nije zabranjeno, potrebno je samo istaknuti obavijest da je video u cijelini ili djelomično potpomognut AI alatom. A to je u redu i ne šteti, čini mi se. :smiling_face_with_sunglasses:

Ovo je pod must. Uvjet je napraviti novi i insteresantan sadržaj. :cinema:

Jel zna netko ovaj AI alat za slozit ovakve videe?

uzeo free video ove žene, izbrisao bekgraund i stavio ga preko nekog fri videa, ubacio ovu ženu u loop, dodao audio što mu je osnova videa, a ova dva videa se vrte bezveze. audio je napravio sa elevenlabs ili neki sličan text to spič sajt koji solidno radi sa našim jezicima. ili možda alfanum. a sve to izeditovat možeš u svakom video editoru pa i u canva. i dobit isti ovakav video. nije komplikovano napraviti ovo

to su odvojene teme skroz, ali može i o tome da zakotrljamo priču

nije zabranjeno ni korišćenje ai alata za tekstove i gugl kaže da oni to ne sankcionišu, ali ja sam prilično siguran da sankcionišu čak i bez obzira na juzer ekspirijens. govorim o konktent sajtovima. moguće da na alatima, igricama kvizovima i sličnim stvarima ne sankcioniše

1 Like

Dobra ideja, ovo bi npr svatko mogao pokrenuti u svojoj industriji. Problem će biti što će se dogoditi poplava ovakvog sadržaja.

Vec ih ima ko kenje i dobre preglede. Vecina ih ne kuzi da je fake. Ova je do sad najbolja

Ako isključiš zvuk možda bi mogla i zavarat.

Al vjerujem da ima ljudi koji ne obraćaju pažnju na njen naglasak :slight_smile:

A šta reći na ovo onda

https://openai.com/index/sora-2/?video=1123289230

1 Like

Ma dosta ljudi rekao bih bar 60-70% se lagano zavaraju i vjeruju u skoro sve. Još bjeli mantil vide i u pozadini nešto što djeluje ko nauka. Istina 100%

2 Likeova

Evo jos jednog kanala…citaj komentare, nemrem vjerovati kak ljudi puše

Zašto su svi u niši zdravstva i doktora?

To ima najvise pregleda… ljudi su vecinom bolesni, a ima i drkanđija😊

Haha a bome i ta oblast ima najviše reklama za prodaju čajeva za čukljeve, potenciju, mršavljenje itd… pa vjerojatno će im to biti i model naplate sadržaja kad nakupe publiku