Ova tema namijenjena je razmjeni pitanja, savjeta i iskustava vezanih uz Amazon Affiliate program.
Svi koji se bave ili razmišljaju o pokretanju affiliate sajta mogu ovdje pronaći podršku, podijeliti izazove i uspjehe te diskutirati o strategijama za povećanje prihoda.
Dobrodošli su svi upiti vezani uz tehničke aspekte, pravila programa, metode promocije i optimizaciju affiliate sadržaja.
Pozivaju se svi zainteresirani za affiliate marketing da se uključe u raspravu i razmjene korisne informacije.
Amazon affiliate sam prije radio primarno. Sada imam 1 site koji je zapušten, ali svaki mjesec uradi oko 20USD. Sasvim dovoljno da isplati održavanje kartice (Payoneer) i domenu. Ako treba odgovoriti nešto konkretno pitajte…
da interesantno je ako znaš dovući i možeš dovuću jeftino ljude tj da se u konačnici bude pozitivno. problem je što smo mi većina koja se bavila amz affilliateom dobijali posjetu sa gugla, lako i besplatno, samo na osnovu članaka.
realno nije problem smisliti ideju da bude i zabavno i korisno ili napraviti aplikaciju i monetizovati sa amz aff. problem je dovući ljude.
ima li ikoga da i dalje zarađuje od amazon affiliate i sajtova? ima li koga da ga gugl još uvijek voli i pušta da rangira sa kontentom đe glavna monetizacija amazon
Evo ga za ovaj mjesec, koji je udarni za ovaj sajt, ostali su jadni. Plus bice flat rate od amazona. Na sajtu nisam napisala rijeci od onog Guglovog apdejta, ne sjecam se vise ni kad je bio. Ima sigurno dvije godine. Posjeta je x puta manja nego tad…i opet se nakusura ovoliko.
Sljedece godine ce AI vjerovatno sve to pocistiti. Al da je bilo lijepo, bilo je. I mene hvata nostalgija
A zao mi, investirala sam bas puno rada u taj sajt, nisam ga pravila da prodajem. Nek propada dostojanstveno.
Jesu. Tu ima jos 600$ flat. Realno moglo je biti i 1600, al udarili limit na osnovu prethodnih mjeseci. Prosle godine sam u jedan dio contenta ugradjivala drugi kod pa izvukla maximum.
Sajt je jos i na Mediavine i Skim Links, tako da ima i odatle oko 300 $
Znaci sveukupno 2 i po iljade bas pasivne zarade. Ovo mu je udarni mjesec, nije ni priblizno ostalih mjeseci. Ali kad ovako ispali u oktobru, bas fino podsjecanje kako je affiliate bio tata mata zarada. Kaki Adsense i ostali bakraci.
A nisi ga pravila ni da ne radiš na njemu dvije godine no, više bojazni nema od kopiranja, kređe gugl posjete i sl pa možeš oglasiti sajt lagano i možeš lupiti nerealnu cifru jaku pa ako prođe prođe. No ja to samo onako, na glas razmišljam.