I ja ChatGPT koristim, koliko ovo, 3 godine otkad nam je Igor rekao za njega.
Sad je free verzija 5.0 čini mi se, ali već me je danas blokirala administarcija i to nakon nešto duže od pola sata chatanja, a prije bi pričali po cijeli dan, imao sam otvoren njegov tab cijeli dan.
Nisam mu sad slao ni slike ni fileove, ni on meni, samo bla-bla i kaže You’ve hit the Free plan limit. I vama je tako?
Da podijelim današnje iskustvo korištenja ChatGPT-a.
Imam na blogu jedan članak iz 2021. Vidi se na vrhu stranice datum objave.
Ovako:
Danas sam ažurirao taj članak, nešto teksta oduzeo, nešto dodao i tako…
Ali mi se nigdje nije prikazivao datum kad je članak ažuriran.
Source Code prikazuje Modified date, pa će Google znati.
Ali čitatelji neće znati da čitaju ažurirani članak, a ne nešto iz 2021. godine.
Po uputama mudrog ChatGPTa, instalirao sam Code Snippets plugin, ChatGPT je napisao PHP code koji sam ubacio tu, pa sam prvi put koristio i Shortcode widget…
Do danas nikad nisam koristio PHP code niti znam išta o PHP-u.
Prva verzija mi se nije svidjela, jer kao što vidite, taj dio “Ažurirano…” nije centriran niti se uklapa po fontu i boji fonta…
Onda je ChatGPT predložio da maknem skroz taj stari widget koji pokazuje datum objave i generirao mi je PHP Code koji će u jednom retku pokazat datum objave i datum ažuriranja. Ali datum ažuriranja samo ako je prošlo minimalno 7 dana od zadnjeg ažuriranja.
Sad to izgleda ovako:
Sve centrirano, u istom retku, isti font, boja… sitan detalj, ali meni puno znači.
Chatgpt je koliko ja vidim dobio ( free korisnici) i reklame/oglase. Jbg treba da naguraju još par miliona dolara nema sirotinja dovoljno novca za izdržavanje!