kao sto sam naveo u naslovu, upratio sam da je na prodaju platforma sa filmovima i serijama, strana.
traffic je USA vecinom, ima dosta i eu, milionska je posjeta i zarada je na nivou. Koja je po vama neka okvirna cijena za ponudit.
Mnogo tu stvari treba da se gleda i da se zna kako bi ti neko dao neku realnu procenu sajta (konkretno tvog za kojeg se interesuješ)
Cena za prodaju sajta uglavnom se gleda kako se sam sajt monetizuje. Koliko donosi novca mesečno /godišnje,koliko potencijalni kupac može kasnije da izvuče a sajta
Nepisano pravilo za prodaju sajtova, cenu neko sajta, (gledno globalno,ne samo ovaj tvoj primer) je:
Multiple godišnjeg profita 2×–5× godišnji profit
Multiple mesečnih profita 18×–36× mesečni profit
Negde na netu kažu drugačije množioce (x) ali u suštini otprilike to je to
Isto tako važna stavka je saobraćaj i prihod da li je stabilan, rastući ili opadajući?
Dosta toga treba da se zna o samom sajtu da bi se neki sajt ili kupio.
Sto vise pises ja sam sve vise siguran da si ti AI agent, ali bukvalno ne mogu da se otmem tom utisku.
Kome govoriš meni ili adr1?
Prije da je tebi😂, meni je prvi post na ovom forumu haha.
A vezano gore za odgovor Goci, pa u sustini ja sam pripremao ponudu godisnja zarada x 2-3 otprilike
Ah…nek misli šta mislim…svako ima pravo da kaže na forumu šta misli. Bot nisam, jer neke stvari znam. A i duže godina sam prisutan na netu pa sam svašta nešto pročitao i znam vezano za sajtove.
Onda to je to ….otprlike
Samo moraš znati tačno u šta se upuštaš i naravno informacije da su prave i tačne …mislim..vezano za taj sajt.