the master of čete agenata, dajem časnu mastersku riječ
da ću ih postrojiti, poslati u akciju,
i nikad se više neću vraćati na ručni rad.
Pionirski dani su iza mene. Agent era has begun.
the master of čete agenata, dajem časnu mastersku riječ
da ću ih postrojiti, poslati u akciju,
i nikad se više neću vraćati na ručni rad.
Pionirski dani su iza mene. Agent era has begun.
može li se šta tako činjeti konkretno sa tim agentima da oni rade i donose pare? jesi ih uposlila?
Nisam jos. Tek tada testiram i imam gotove neke dijelove procesa za koje sam uradila skripte. Ali čudo sta AI može u medjuvremenu. Radim za sad sa open AI, Claude i skriptama
Dosta toga AI može da uradi meni je napravio dva plugina wp za igrice hehehe ![]()
Samo treba voditi računa koji je bolji.Meni je chatgpt uvek bio bolji za kodiranje nego bilo koji drugi
Koje i kakve igrice praviš?
Ma proste jednostavne ništa komplikovano, više kao mozgalice.
Vidiš mene je gemini tako vrteo satima u krug gnjavio za wp plugin koji je napravio. Nije hteo da izabaci pravilan kod na kraju ja kopiram zadnji kod koji sam dao gemini kod chatGPT-a i on ga popravi iz prve!
Doduše nisam nikad probao niti znao Claude.Ali sad ću ga malo istestirati na raznim poljima.
Eto menu Gemini super za igrice i mozgalice, stim sa ja i sam ga malo poguram, tj napišem neke dijelove, ali sve radi super.
Claude se isplati probati za kodiranje svakako. Imaju i dokumentaciju, ko hoće školski da prodje prije rada.
Ja sam upravo paralelno radila sa Claude, i Chatgpt, obe plaćene varijante, I gemini free verzija. Claude je najčistiji kod kodiranja. Ipak tamo gdje je zapeo, Chatgpt je znao naci rješenje, I obrnuto. Claude stavlja ograničenje I brzo se istroši. Kod Chatgpta nisam udarala na ograničenje.
Gemini nisam koristila za kodove. Koristim s djecom i učim ih da koriste za slikanje stranica iz knjiga i da im Gemini sve pojasni što im nije jasno kod učenja. Na kraju kažu da im napravi kviz sa 30 pitanja s pojašnjenjem. Super stvar i nikad nije javio da je limit.
Chatgpt je neupotrebljiv u free verziji
Poptuno se slažem s tobom.
Po meni, koliko sam radio s gemni, gemini mnogooo greši u nekim banalnim stvarima , da je čovek, rekao bih da jednostavno nekad “odluta s mislima” ili počne da lupeta teške gluposti.
Bilo kako bilo kad spojite i naravite neku mućakalicu od svih ti AI alata na kraju ipak ispadne onako kako se zamislilo ili želeli da se odradi.
Jel gemini koristite kroz ai studio?
Ja koristim Gemini u VS Code (Cline AI agent)
Odlično radi. Razmišlja, predlaže, i pamti što se radi u kojem projektu.