Ne znam hoće li biti kome od pomoći, ali koliko čujem, a i sam sam se u to uvjerio - sve teže prihvaćaju nove sajtove na AdSense, tj. dosta su strožiji.
Ja sam napravio sajt, 95% AI članci, i s Pinteresta dobivam promet (Ca. 5k pageviews mjesečno za sada), međutim nikako me AdSense nije htio prihvatiti. Pokušao sam dva puta, čak sam i na Ezoic pokušao i tamo su me odbili.
Broj članaka je oko 50. Nikako mi nije bilo jasno zašto, sumnjao sam skroz da je AI problem, i onda sam odlučio napraviti nešto što AI ne može - snimio sam kratak video ca. 20 sekundi sebe kako se predstavljam.. Doslovno tipa: Hello everyone, my name is Petar and I’m from Dubrovnik, Croatia. Welcome to this site and I hope that you’ll enjoy… nešto u tome stilu.
Ponovno podnio zahtjev za AdSense, i u roku od 2 dana prihvaćen. E sad, ja mislim da je zbog toga, iako sam odradio bio još izmjena na About stranici i malo na homepage.. Na about stranicuz sam još dodao jedan odlomak gdje pozivam brendove da mi se jave ako žele da recenziram njihove proizvode - doslovno sam to napravio samo radi AdSense, mala je šansa da mi se neko od brandova javi, ali eto neka stoji.
I da, na homepage sam također dodao fejk subscribe obrazac, čisto da izgleda ozbiljnije.
Da rezimiram jer pišem zbrda zdola:
- Promijenio About stranicu gdje je najvažnija promjena da sam dodao kratak video sebe gdje brzinski predstavljam sajt
- U About stranici dodao odlomak gdje pozivam brendove da mi se jave za suradnju
- Promijenio home page stranicu da izgleda elegantije (npr. umjesto pravih fotografija za kategorije, uz pomoć ChatGPT napravio ikonice za kategorije), sa samo nekoliko featured članaka, i da ima subscribe obrazac
Ukratko, ništa prevelika promjena nego što je prije izgledalo, ja baš mislim da je taj video bio presudan i da kad su njega pogledali nisu puno niti čačkali.
Nadam se da će nekome biti od pomoći 
btw. petardz mi je nickname ovdje, na starom forumu sam bio petarvu