Google algoritam: ažuriranja, promjene i utjecaji

Tema posvećena svim vrstama promjena i ažuriranja Googleovog algoritma.
Ovdje se mogu pratiti službene najave, neslužbena opažanja iz prakse, kao i razmjenjivati iskustva o tome kako pojedini update utječe na posjećenost i rangiranje web stranica.

Pozivaju se svi koji prate SEO trendove i bave se optimizacijom da podijele korisne uvide, alate za analizu, savjete za prilagodbu i moguće načine oporavka nakon negativnog utjecaja ažuriranja.

Cilj teme je zajednički pratiti promjene koje Google uvodi i pomoći zajednici da se što učinkovitije nosi s njima.

Site star 4 mjeseca. Domaći (AI), uska nisha. Nije osjetio update.

Da napomenem, urađen je link building.

1 Like

Koliko si investirao u link building za ovakve rezultate?

U biti sam linkove kompenzirao i povukao veze starih poslovnih poznanstava. Ovako po nekoj procjeni, linkova imam u vrijednosti oko 200E

Kako se uopste krecu cijene domacih linkova? Tj. koliko linkova i sa kakvim DR-om si uspio dobiti za 200EUR za domace trziste?

Edit: Evo i od mene jedan screenshot, pa hajmo reci domaceg projekta. Samo content (cca. 20 postova), napisani ChatGPTem, proofreadovani, originalne slike postavljene (imam osjecaj da je ovo jako vazno). Ovaj vidljivi skok je dosao poslije internal linkinga, ali se poklopilo i sa 6 mjeseci vodjenja bloga (sajt je funkcionisao bez bloga 8 mjeseci).

BTW. Zasto se ovaj topic ne pojavljuje na homepageu?

Mene upravo obradovao jedan prirodni link

2 Likeova

Ako si za razmjenu javi PP

Malo me zakotrljalo zadnjih par dana. Valjda će se vratiti na staru putanju, nadam se.

Za sad oke…