Google discover

Da se malo pohvalim. Nije klasični SEO ali za Discover su bitni SEO elementi.

4 Likeova

koja je nisa u pitanju?

Ja sam s jednim SEO projektom upao par dana u Discover i mogu potvrditi da je povlačilo od tamo više posjeta dnevno nego od svih ostalih zajedno!

A onda - ništa! Već 2-3 mjeseca nijedan link ne ulazi u Discover, kasnije sam našao u Google Analytics da Google istražuje taj peak!?

Po meni, linkovi su bili ok, čisto informativni i zaista zanimljivi ljudima, ali - Google je to.

Pa naravno. :smiley:

Ovako uopćene informacije nisu korisne nikome, što si učinio da se to dogodi, kako kažeš; Google Discover, jeli to bio neki članak, jesu li ljudi reagirali kako, jeli to uopće website o čemu pišeš? :slight_smile:

Evo još jedan hvalisavac (da se ne uvrijedi): :grinning_face_with_smiling_eyes:

Napiši nam ti nešto o tome, što je Google Discover i kako se uključiti u tu priču? :slight_smile:

Jer, što kaže Google o temi:

Google Discover je personalizirani feed sadržaja unutar Google aplikacije i mobilnih preglednika koji korisnicima prikazuje članke, videozapise i drugi sadržaj povezan s njihovim interesima bez potrebe za pretraživanjem.

I sad? :smiling_face_with_sunglasses:

Što da ti kažem. Niša. Ne mogu reći o čemu se radi. To je domaći sajt. :wink:

Hvaljanje je ustvari bilo pokazivanje da se može i da nije sve izgubljeno. Ako ti to nije korisno onda ništa.

Članak je. Ljudi su reagirali na način da ih zanima sadržaj i zato klikovi i guranje sadržaja u Discover.

Kako se uključiti u priču?
Radiš godinama dobar sadržaj.
Gradiš E-E-A-T (Experience, Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness)
Imaš sve parametre u zelenom.

I što sada? Nema recepta za uspjeh preko noći. :wink:

A da si upisao ispravno pitanje “how to get into Google Discover”
Dobio bi AI overview:

To get content featured on Google Discover, focus on creating high-quality, engaging, and mobile-optimized content that aligns with your audience’s interests. Google prioritizes content with strong E-E-A-T (Experience, Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness) signals, high-quality visuals, and honest, compelling headlines. You should also publish timely content, maintain consistency in your posting, and use structured data to help Google understand your content.

Content Creation & Optimization

Create High-Quality, Engaging Content:
Produce people-first content that provides genuine value and addresses real audience problems.

Prioritize Timely Content:
Cover news, current events, and industry updates, as Discover often promotes timely information.

Use High-Quality Visuals:
Include compelling images and videos, as visually rich content plays a major role in Discover’s success.

Craft Honest Headlines:
Write accurate, descriptive page titles that accurately reflect your content to avoid clickbait.

Showcase E-E-A-T:
Build credibility by demonstrating your Experience, Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness.
Technical & User Experience Best Practices

Optimize for Mobile:
Ensure your website offers a smooth and mobile-friendly experience, as Discover is a mobile-first feature.

Implement Structured Data:
Use structured data to help Google better understand the content on your pages.

Maintain Consistency:
Regularly publish high-quality content that is consistent with your website’s niche and audience interests.

Monitor and Analyze

Use Google Search Console:
Monitor your content’s performance in the Discover report in Google Search Console to gain insights into its visibility.

Analyze Performance:
Use the data from Search Console to identify what’s working and make data-driven improvements to your content strategy.

2 Likeova

Pogrešno čitaš napisano - govorim o tome šta se desilo - Google je ubacio linkove u vlastiti Discover, a zatim je istraživao zašto su dobili veliki broj pregleda - dakle niti sam inicirao da budem dio te priče, niti sam istraživao zašto više nisam - Google je o svemu sam odlučivao i na kraj sam sa sobom raspravljao zašto me je pustio u Discover.