Izrada web sajta uz pomoć AI – kako krenuti, na što paziti i kako izgleda cijeli proces

Objavljeno na: Izrada web sajta uz pomoć AI

U posljednje vrijeme sve češće čujemo tvrdnju da danas svatko može napraviti web stranicu, SaaS platformu ili aplikaciju uz pomoć umjetne inteligencije. AI alati poput ChatGPT-a, Copilota i sličnih sustava značajno su pojednostavili proces programiranja i razvoja digitalnih proizvata. Ipak, ta tvrdnja nije potpuno točna. Nedavno sam započeo i doveo do produkcije jedan web projekt…

2 Likeova

Za iole išta ozbiljnije: Liama +RAG

Liama je open source AI (LLM) model, može se jednostavno upogonit lokalno na računalu.

RAG je “tehnika” kako se modelu dodaje permanent kontext, tj..tu mu se dodaje znanje o projektu putem kako se projekt gradi.

Moćnoo.

Da li si probao codex terminal od chatgpt ? :smiley:

:smiley: Igram se i dalje :slight_smile:

Google AI Studio + AntiGravity (+ Stitch) = besplatno

Nisam. Bacio malo oko na youtube, izgleda dobro.

Mada ovo što sam gore spomenuo je sloj iznad, to je lokalna instanca umjetne inteligencije … ne treba ti internet, komp ti “popije” svo znanje i imaš ga lokalno - ne treba toliko jak hardware niti za jačinu praktički ekvivalent chatgpt 5-ice, a nesto slabiji modeli mogu i na laptop… pa cak neki i na mobitele.

Nebo je granica kakve alate si sa time napravis … a isti su onda responzivniji, bez limita, bez troskova (osim struje) … i mogu se primjenjivati unutar zatvorenih sustava gdje se radi sa “osjetljivim” podacima, gdje vanjski AI modeli ne smiju primirisati.

Jednostavno bolesno - što se sa time sve može izgraditi.

Testirao sam i tvoju kombinaciju. Nije loše, ali ovaj je pametniji 10x vjeruj mi, naravno nije free jbg :smiley: Pokušaj brutalan je vjeruj.

1 Like