Kaj selfhostate na serverima?

Kaj si selfhostate od popularnih alata?

Nextcloud? Immich? NPM???

Trenutno n8n na Digital Oceanu i to me ispade 7eur

Pošto sam postavio pitanje a nisam sam napisao evo:

Inače hostan Nextcloud doma na nucu plus HomeAssistant, LAMP server za isprobavanje skripti, Stirling PDV, Paperless-ngx (odličan soft za arhiviranje i pronalaženje stvari, pdf, dokumenti razni,…)

Sve se to vrti na Proxmox (VM ili LXX).

Na VPS-u hostam Traccar GPS software koji testiram s mobitelima.

Za n8n čuo ali se još nisam zainteresirao da vidim za kaj bi ga upotrijebio.

1 Like

Da ti si baš self host lik, za kaj koristiš Traccar GPS

A-hahahaha..

A čuj, gledam kako neke stvari iskoristiti što bolje pa i u poslovne svrhe.

HA - imam doma uređaja od usisavača, NAS-a pa da vidim na jednom mejstu sve.

Traccar da vidim gdje mi je mob, ustvari imam GPS uređaj za auto pa ga mislim upogoniti sa svojim serverom umjesto da plaćam A1, HT,…

Nextcloud sam iskoristio da izbjegnem Google photos jer mi 15 GB nije dosta.

Jako zanimljiva kombinacija nije mi uopće palo napamet to koristit za auto, ovo za Nextcloud mi je jasno. Jedino što ja plaćam Googleu a za što nema alternative je YT Premium

Baš sam neki dan i sam pokrenuo n8n i napravio si 3 taska s time da sam ga upogonio s Discordom (trenutno).

Evo da podijelim sheet s templatima za n8n ako će nekom trebati Kopija datoteke n8n Templates - Google tablice

1 Like

Inače web stranice Webmin + Virtualmin.

Jedan server imam sa MSSQL bazom na koju se spajaju klijent računala sa aplikacijma koje sam razvio za Desktop okruženje.

A zakaj nisi išao razvijati u web okruženju? Ovak je samo za Win (pretpostavljam).

Mislio sam se o tome mnogo puta. Najbliži model mom poznavanju je MVC ali nisam zašao dublje po toj temi.

Zašto ne Web app? hmm, još uvijek imam neku averziju na tu temu, barem što se tiče poslovnog okruženja. Smatram da se još uvijek pravi posao uradi lokalno na Windowsima, pa se onda završava na web aplikacijama, odnosno tamo se priloži završeno.

Ne znam, to je moje mišljenje.

Probao bi selfhostati n8n.

Heztnerov CX23 bi bio ok ili imate drugu preporuku? Koliko je problem za složiti i održavati?

Gledao ovu vasu raspravu prije koji mjesec i reko moracu i ja probat. Prije koji dan uzeh neki polovan Dell Optiplex Micro sa 10500T procesorom i 16 GB rama za 50 eura.

Sad sam na to nakacio Proxmox i na njemu: Adguard, Nginx proxy manager, Cloudflare dynamic DNS, Vaultwarden i Home Assistant. I mogu reci zanimljivo je ovo. Sad sam na Temu narucio onaj Sonoff Zigbee USB i masu onih senzora i neki ESP32 pa cu probat napraviti klimu od glupe da postane pametna.

Kontam jos Immich za slike, neki print server takodje i napraviti jos RAID sa dva 4 TB diska pa da vidim kolika je potrosnja ovog Dell-a.

Uglavnom toliko sam se zarazio da cak sad ganjam i neki polovan UPS da prikacim.

Gdje si naletio za te jureke takav komp???

Bez SSD-a i adaptera pa sam ubacio neki svoj postojeci. Prodao mi poznanik jedan jer je trebalo od optiplexa 3070 i 3080 skrpiti jedan. Na kraju mi on i punjac nasao negdje zavucen. Ali ima na OLX.ba dosta onih masina sa Merkandija.

Vidio sam neki dell wyse bez diska i memorije za 50 KM vise komada, vidio sam jedan dell 3070 sa 9500T procesorom, zatim HP-a mali za 120 KM. Jedan Lenovo M710q kompletan za 120 KM.

U pola su cijene sa eurima.

Nazalost ovaj 3080 moj ima coil whine koji se cuje jedva primjetno na 30cm od njega. Valjda nece crci. I nekad cudno reaguje nakon paljenja. Iako prolazi sve one testove memorije i stresova.

Mozda sam trebao krenuti snimati ovo putesestvije za YouTube vidim gledano je dosta.

Dajte jos ideja sta da stavljam na njega na proxmox.

Tnx na infu.

Imam:

• Nextcloud
  • Nginx Proxy Manager
  • Paperless-ngx
  • Kavita
  • Docker
  • n8n
  • testni LAMP izvan dockera
  • Mariadb izvan dockera
  • HomeAssistant
  • VPN

mada razmišljam na jedan komp staviti Yunohost…

a sta imas na home assistantu? da li valjaju ove uticnice sa temua budzasto ih daju, cak i ovaj zigbee sonoff usb je 30tak maraka. hocu da automatizujem neko svjetlo za biljke i akvarijum, ali sad kontam mogu i cijelo grijanje ako budu iole kvalitetne.

Xiaomi smart air purifier 4 lite
Roborock
Traccar (trenutno složeno da vidim gdje su mobiteli mada planiram staviti gps u auto)
qnap

Mada imam još xiaomijevih humidity and temprature uređaja ali to prvo moram staviti drugi firmware da mogu putem rpija pratiti

Trenutno to.

1 Like

Imam i ja taj purifier 4 lite, kako njega spojis? Jel znas onaj fazon za njega da resetujes rfid chip. Njemu u principu filter valja dok god uspjeva skidati pm2.5 ali vec nakon godinu dana on kaze da je za zamjenu? Kazu da zavisno od koriscenja i kuvanja u kuci, mozes do 3 godine izvuci koristi iz jednog filtera.

Evo sam danas postavio 2 zasebna n8n workflow da pišu na 2 WP sajta. Zapravo rade već 2 dana, ali sam ih danas dodatno uštimao. Sada zadam zadatak iz WP-a (pomoću mog plug-ina) i dobijem rezultat, da ne moram gledati n8n ili napuštati WP.

Kada n8n odradi svoje, dobijem Draft članka sa fotografijom. Moje je samo odrediti kategoriju, urediti Tagove, dodati link i objaviti.

Ovo je odlična ušteda vremena, posebno onima koji rade AI tekstove. Preporučujem svakom…

2 Likeova