Kako birate niše u kojima radite?

U posljednje vrijeme razmišljam o ulasku u nove niše i moram priznati da se malo borim sa tim. Osjećam da bi istraživanje nečeg novog bilo zanimljivo i osvježavajuće, ali s druge strane volio bih da ostanem u oblastima u kojima već radim, kao što su IT, softver, web development i sl.

Kako vi birate niše u kojima radite? Pratite li isključivo profitabilnost ili birate ono što vas lično zanima/u čemu imate iskustva?

Pa za sada se držim samo onoga što znam, tj niše koja mi je bliska.

Ja, što se tiče promene niše (ajd mogu reći posla) razmišljam već duže vreme da se prešaltam na nešto novo. Nešto što bi mi bilo zanimljivo i što bi mi prodmalo rutinu i svakodnevnicu.Ipak 14 godina raditi jedno te isto ajd mogu reć tako je malo …postalo smor.

Sad za sad pomalo učim gledam neke YT video klipove,čitam sajtove sa tom nekom tematikom s kojom se želim baviti.

Iskreno pre više godina sam ganjao ono što volim da radim, sada više ono što mi donosi novčanu korist.

Pa ovo u svakim slučaju - mora biti profitabilno ili u suprotnom nije hobi.

1 Like

Sajt koji volim je nastao iz mog zanimanja.Svi ostali iz rjesavanja problema koji su iskocili pred mene,ili nekoga iz moje okoline…

1 Like

Vrlo interesanto

Kada kažeš da rješava probleme, da li se to odnosi na nekakav alat/saas ili je u pitanju sadržaj?

Recimo ovako,ako mi je neophodno da ucim engleski jezik,ja odma gledam dal ja kako mogu da izradim neki sadrzaj za učenje. I u svakoj oblasti drzim se toga…

1 Like