Kako zaraditi novac koristeci AI

Gemini je dosta dobar AI

2 Likeova

Saglasan, po mnogo čemu bolji od ChatGPT. Bukvalno svaki od njih je bolji u nekom segmentu. Ja u posljednje vrijeme sve radim u Gemini.

2 Likeova

i ja, odgovori su up-to-date … kada mu objasnis kontekst stvarno pomogne

3 Likeova

gemini na aistudio kida za skripte plugine i kodiranje i ima toliko fri tokena da može napisati i razumjeti ozbiljne stvari. nekad međutim i on se pojebe i zabijedi i nema mu pomoći koliko god puta pokušao neki drugi način. tu ni chatgpt ne deepseek ni grok ne pomažu već jedino claude skoro uvijek ima rješenje. moguće je da ima dosta i do prompta i ko kako piše i kakve stvari zahtjeva koliko funkcija traži koliko dobro objasni. meni gemini je prvi izbor, chatgpt za neke gluplje nebitnije stvari i cloude za popravku kad zakuca gemini kod nekih tehničkih stvari

3 Likeova

gemini koristim samo za prijedloge i ideje, sitne snippete … v0 je dobar, pogotovo ako radis sa reactom, nextjsom, shadcnom … ali nikad na repo necu pushati AI generisan kod :smiley:

svaka linija mora biti pregledana i provjerena :smiley: jer, u suprotnom, vise cu vremena potrositi na generisanje i ispravljanje generisanog nego na pisanje koda od nule :smiley:

Velike korporacije vec imaju jako dobar odgovor na ovu temu