Koji besplatni web panel preporučujete?

Tema za razmjenu iskustava i preporuka vezanih uz besplatne web administracijske panele za upravljanje serverima i hostingom.

Možete podijeliti koje panele koristite, njihove prednosti i nedostatke, kao i savjete za instalaciju i konfiguraciju.

Zanima nas i kako pojedini paneli funkcioniraju u praksi, posebno u odnosu na sigurnost, jednostavnost korištenja i dostupnost podrške.

Pozivamo sve članove da preporuče najbolje alate za upravljanje web serverima bez dodatnih troškova.

Već par godina koristim Virtualmin + Webmin. Ne znam jeli najbolji ali meni se pokazao dobar već par godina.

Prije sam probao CWP (dok CentOS nije komercijaliziran), i nije mi se dalo testirati Alma Linux.

Hostam servere na Hetzner i jako sam zadovoljan.

Webmin/Virtualmin GPL.
Imamo GPL servere koji se vrte već 10+ godina. Naravno, tu su i Virtualmin Pro sereri za komercijalnu uporabu.

Potrebna je određena razina znanja za fine tuning, ali možete podesiti sve što želite.

Aktivno testiramo i druge solucije. Za sada ništa slično a funkcionalno ne postoji na tržištu.

LP

1 Like

Ja osobno koristim aaPanel.
Prednosti su mu što je vrlo pregledan i jednostavan za korištenje, ima dobar izbor one-click instalacija (npr. LNMP/LAMP, php verzije, baze itd.) i dosta dodataka koji se lako aktiviraju.
Mana je što zna biti malo “težak” na resurse i da neke naprednije funkcije zahtijevaju dodatne plugine, ali za besplatno rješenje stvarno nudi puno.