Kratka (i dobra) obavijest o budućnosti Webmajstora

Pozdrav svima,

Htio bih s vama podijeliti jednu važnu vijest vezanu uz naš forum i portal. Prije nekoliko dana postao sam novi vlasnik platforme webmajstori.net.

Znam da riječ “promjena vlasništva” često zvuči kao “Evo, sad će sve uništiti.”
Zato odmah želim igrati otvorenih karata i reći: nema mjesta panici, nema revolucije.

Ovaj forum sam preuzeo prije svega zato što cijenim sve što je ovdje (i na prošlom forumu) izgrađeno i jer vjerujem da ova zajednica ima ogromnu vrijednost za sve ljude koji se bave webom, marketingom i tehnologijom. Moja vizija nije rušenje starog, nego nastavak kontinuiteta i blago, prirodno poboljšanje.

Što se mijenja, a što ostaje isto?

• Pravila i duh foruma ostaju isti: Pravila zajednice i struktura ostaju kakvi jesu. Ovo je i dalje vaše (naše) mjesto za razmjenu znanja.

• Bez agresivnih promjena: Ne planiram nikakve radikalne zaokrete koji bi narušili ono na što ste navikli.

• Fokus na oživljavanje: Želja mi je da forum ponovno postane aktivniji i dinamičniji. To znači da ću se i sam truditi otvarati rasprave, postavljati pitanja i tražiti savjete i iskustva.

• Tehnička poboljšanja: Radit ćemo na nekim sitnim, kozmetičkim i tehničkim unapređenjima kako bi surfanje i korištenje foruma bilo ugodnije i brže.

Ukratko, cilj je da Webmajstori idu samo na bolje, zadržavajući onu prepoznatljivu atmosferu koju ste vi stvorili.

Ovdje sam za sva vaša pitanja, prijedloge ili kritike. Ako imate ideju što bi prvo voljeli vidjeti poboljšano (bilo na forumu ili portalu), slobodno pišite u komentarima ove teme.

Ukratko o meni: mislim da sam većini nepoznanica. Webom se bavim iz hobija i teški sam početnik. Vrlo sam znatiželjan i voljan usvojiti nova znanja. Ovo je prvi put da imam posla sa vođenjem bilo kakvog foruma. Vaši savjeti i kritike su dobrodošli, molim da imate strpljenja i razumijevanja za moja pitanja u budućnosti. :innocent:

Idemo zajedno oživjeti ovo mjesto i pokrenuti dobre rasprave!

5 lajkova

UPDATE: Ekipa, s ponosom javljam da su moji prvi dani čačkanja po forumu urodili plodom. Nakon mukotrpnog klikanja po admin panelu, uspješno sam implementirao revolucionarni, next-gen sustav interakcije.
Naime, aktivirao sam Discourse Reactions plugin.

Molim vas da testirate ovu povijesnu prekretnicu na ovom komentaru. Ako sustav padne pod naletom emotikona, znate tko je kriv. Udrite! :slight_smile:

3 lajka

Srećno. Malo su došla teška vremena za forume, ali na entuzijastima svijet počiva. Tako da samo hrabro

2 lajka

Hvala na podršci! U pravu si, vremena za forume jesu izazovna pored svih mreža i LLMova, ali zato smo mi tu.

Što bi rekli u onim povijesnim govorima: “Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada?” :face_with_monocle:

Nećemo se predat AI-u bez borbe. Branit ćemo naš forum na desktopu, branit ćemo ga na mobitelima, branit ćemo ga u komentarima… nikad se nećemo predati! (Malo “churchillovskog” duha za teška vremena)

Šalu na stranu, vjerujem da postoji puno ljudi koji žele razmjenjivati znanje na mjestu koje nije ovisno o algoritmima. Na forumu već ima dosta entuzijasta. Sad treba potaknuti kvalitetne rasprave, ostalo će doći s vremenom. :flexed_biceps:

2 lajka

Apsolutno, ja već godinama imam naviku da uđem na forum, vidim šta ima, šta se dešava. Pa se razočaram kada nema ništa, hahaha.

5 lajkova