Objavljeno na: Najčešće SEO greške koje i dalje viđamo na web stranicama (i kako ih ispraviti) - Webmajstori.net
Bez obzira radi li se o malom blogu, web trgovini ili velikom korporativnom webu, iznenađujuće je koliko se iste SEO greške ponavljaju iz godine u godinu. Neke od njih prisutne su još od vremena kada je bilo dovoljno nekoliko puta ponoviti ključnu riječ kako bi završili na prvoj stranici Googlea. Danas stvari funkcioniraju drugačije. Google…
Članak sa hrpom informacija. ![]()
Nisam mogao ubaciti Content blok na početku, pa sam uz pomoć AI napravio u HTML-u nekakvu navigaciju za lakše snalaženje po stranici.
Čak sam zadovoljan kako taj dio izgleda, mogao bih takav HTML kod koristiti i za buduće članke.
prst mi se smorio skorajući ![]()
To je bonus. Uz SEO savjete dobiješ i besplatnu vježbu za kažiprst.
![]()
SERP jednom nogom u grobu. RIP SEO
nakon nekoliko gin tonika čitam članak o SEO optimizaciji, znači-- to više ne postoji, osim za neki prosjek no ako želite proboj treba VIRALAN SADRŽAJ napraviti. Kombinacija društvene mreže, video materijal yubito i ide raketni proboj. Ništa AI ,osim za prikupa informacija.
Pod dojmom sam da je SEO manje jasan, treba eksperimentirati i vidjeti što funkcionira.
Ali da je mrtav, nije. Imam sajt na HR jeziku, članci sasvim solidno rangiraju.
Članci su poduži, imaju slike, tablice, ponekad i link na nečiji Youtube video… nakon 4-5-6 mjeseci, budu u top 3 na SERP-u.
Doduše, koliko klikova se ne dogode zbog AI Overviews, teško je procijeniti.
Upravo sam naletio na novost za Google Maps.
Dakle, na Google maps ćemo moći rezervirati hotel/apartman, naručiti hranu i svašta nešto.
Vlasniku apartmana je svejedno, on će gosta dobiti ovako ili onako.
Ali netko tko ima stranicu na kojoj preporučuje “top 10 apartmana”, ne znam kako će dobiti klik.
Tako da, taj vražji “klik” bi mogao umrijeti, SEO neće.
Ako turist turist napiše Google Mapsu: “Nađi mi apartman u Splitu sa takvim i takvim uvjetima…”
Google pronađe apartmane, provjeri dostupnost, usporedi cijene i ponudi mu nekoliko najboljih opcija.
Takav korisnik neće ići na Google i kliknut članak “10 najboljih apartmana u Splitu”.
Kako sam spomenuo, vlasniku apartmana je svejetno. Ali portal koji živi od SEO prometa, oglasa ili affiliate linkova će imati problem.
Ako Google može završiti posao bez slanja korisnika na moj web, pitanje je koliko mi zapravo vrijedi taj SEO.