Ovdje da, pod ‘Općenito’, ali otvori novi topic i zamoli novu kategoriju, ako želiš. ![]()
Pa gdje ste Forumaši. ![]()
Nakupilo se dana od zadnjih postova, 3 dana, 4 dana…
Doduše, slično je i na onom istoimenom Forumu. ![]()
Tamo su uglavnom kao i obično, debelo spammy naslovi tipa Prodajem Facebook… ili Prodajem Instagram… ![]()
Ali svejedno, he he… ![]()
Ničega mi ne fali, pa nemam što reći. Ali svratim gotovo svaki dan. ![]()
Svaki dan navratim da vidim što ima novo.
Valjda krenu teme, prirodno.
Primećujem i ovde i tamo da je malo zatišje što se tiče tema. Ovaj forum je tek krenuo. Znate..kako kažu svaki početak je težak.Dok za ovaj drugi hmm valjda većina nas je odlučila da mnogo ne piskara po njemu pa je sve kao da je stalo tamo.
Stalo jer je 90% ljudi odustalo od ovoga?
Pozdrav novim starim forumašima, izuzetno odlična ideja novi stari forum.
Pravo pitanje je - dali umire Forum ili umire webmajstorstvo kao zanimanje? Tko još pokreće novi web danas?
Postavio si veoma zanimljivo (pravo) pitanje .Da li umire forum ili webmajstor kao posao, hmmm….
teško za odgovor.
Kad pogledam ovako iz neke dugodišnjeg rada u webmajstorstvu, neke “grane” webmajstorstva polako odumiru, neke još uvek koliko toliko funkcionišu koliko dugo pitanje je..
Stvar je u mentalitetu ljudi i samom korištenju interneta i web stranica.
Uh, dobri pitanje. I ja svaki dan uđem na forum, vidim šta ima novo.
Međutim, napustio sam struku web developera, nakon 4 godine full time zaposlenja u jednoj marketinškoj agenciji. Imam i dalje svoje sajtove, koji mi donose neku siću preko Google Adsense, ali polagano izlazim iz svega toga.
Tako da si upravu, mislim da sve više ljudi izlazi, a mladi, novi se ne pojavljuju. Sve se mijenja, a AI je dobro kriv za to.
Tacno. Ali…
Mislim da oni koji su radili uspjesne stranice su skontali vec odavno, to jest s pojavom AI-a , da je proslo vrijeme weba kakav je nekad bio. Ali ne vjerujem da ce se bivsi webmajstor sad prijaviti na oglase i raditi od 9 do 18. Vrlo vjerovatno ce novi projekti opet biti “online”. Forum bi bio dobro mjesto za razmjenu takvih iskustava.
Samo sva jaja nisu u istoj košari. Odnosno, opada broj 100%-tnih webmajstora, a oni koji ni prije nisu bili 100%, sada su još smanjili udio.
Novo vrijeme donosi nove izazove. Treba bolje (mudrije?) tražiti niše ili samo pukotine u nišama.