Ubija me to s Google oglasima. S jedne strane želiš brzo učitavanje oglasa kako bi se što ranije prikazali korisnicima uključujući funding choice.
S druge sve te njihove scripte i sami oglasi ubijaju brzinu stranice. Dođe mi muka kada vidim u PageSpeed Insight da su problem njihove scripte, neoptimizirane slike oglasa i slično.
Ima li netko nešto pametno za reći? U najnovijoj iteracii patnje razmišljam da napokon trigeriram oglase tek kada uđu na ekran odnosno nakon određene udaljenosti od vrha stranice kod scrolanja.
Nisam programer već radim priučeno uzupute na webu i naravno GPT.
Koristim Ad Inserter Pro ako netko ima kakav savjet što koristiti u pluginu.
CLS bi možda bila druga tema. Za sada sam fiksirao sve visine oglasa.
Ima na netu pronaći JavaScript u koji stavljaš AdSense kod. Scripta se brine da se stranica učita i ne mjeri se vrijeme više, a oglasi se pojave sa tim laganim zakašnjenjem.
Što se tiče samih adsense oglasa, njihove skripte su oduvek bile krivci koji su usporavali stranice sajtova. Jednostavno serverski i programski su naštimane da malo “zaostaju” prilikom učitvanja stranice.
Radi učitvanja informacija (putem kolaćića i skripti) da bi se moglo pružiti korisniku kakve oglase da mu adsense prikaže na sajtu uporedo sa ličnom pretragom interneta. Naročito ovo važi za GAM google oglase jer ide na opciju serverskog biranja “pobednika oglasa” na sajtu (do duše to ide u milisekundama ali se primeti na oko)
Ja koristim pro verziju…
Imaš tab “Use client-side device detection” ispod njega imaš “Use client-side detection to show” koristi Insert .
Ovo je brže, jer se oglas ubacuje vec na nivou servera ili pri samom renderovanju stranice, pre nego što browser pocne da detektuje uredaj.
Uključi i odmah opciju “lazy load”
Pogledaj takođe pod “gear ikonicom” tab “general” -”fronted” tab/opcija — “Dynamic blocks” postavi na"Client-side insert"
posle svega ovoga ako ti se ne bude brže učitavao sajt onda je do nečeg drugog