Pisao sam već na ovu temu na starom forumu pa da podijelim i ovdje. Jako često se traži po netu dali je moguće vratiti trajno banirani AdSense račun.
U glavnom nije moguće, ali opet Google nigdje explicitno ne kaže da je to to. Samo daje utjehu, prihvati da imamo opciju trajnu ugasiti vaš račun.
Meni je ugašen račun davno nekada, kada sam se tek pojavio na internetu. Znao sam pravila, ali nisam znao da će posljedice biti evidentne i da će mi to naštetiti. Ipak, kako sam nastavio raditi web, a nisam imao svoj AdSense račun, snalazio sam se.
Nedavno, prije par mjeseci sam radio novi site, i slučajno kako sam ga povezivao sa Google servisima aktiviram i vezu sa AdSense. Tako sam skužio da mi je AdSense ponovno aktiviran, nakon 15-20 godina.
Moj AdSense na staroj gmail adresi, ali je označen kao NOVI. To je i dobro jer su mi i strajkovi obrisani, ali sa druge strane sada muku mučim da dodam prvi site da mi odobre. Dok čekam odobrenje propadaju mi €uri, ali nema veze. Kada sam čekao tolike godine, stripim se još malo.
Imam sada više sajtova, ali jedan jako lijepo raste i pokušavam da mi odobre monetizaciju. Ne ide nikako, a jedini problem koji mogu da povežem je što je site tek 4 mjeseca online. Iako, Google ne navodi izričito da site mora biti minimalno 6 mjeseci star, kažu mnogi da je i to jedan od uvjeta koji se gleda. Čekam i čekam.
U glavnom, novi forum nova tema. Možda i jedinstven slučaj. Nakon 15-20 godina AdSense račun vraćen. Pisao sam molbe jednom godišnje. Nisam se nadao, pa tako nisam ni gnjavio previše. I kada su mi vratili nalog, nisam dobio obavijest. Slučajno sam otkrio da se mogu logirati i da nije penal na njemu.
Eto toliko za sada. Nadam se uskoro napisati i da je uključen prvi site na nalog…