Povratak baniranog AdSense računa

Pisao sam već na ovu temu na starom forumu pa da podijelim i ovdje. Jako često se traži po netu dali je moguće vratiti trajno banirani AdSense račun.

U glavnom nije moguće, ali opet Google nigdje explicitno ne kaže da je to to. Samo daje utjehu, prihvati da imamo opciju trajnu ugasiti vaš račun.

Meni je ugašen račun davno nekada, kada sam se tek pojavio na internetu. Znao sam pravila, ali nisam znao da će posljedice biti evidentne i da će mi to naštetiti. Ipak, kako sam nastavio raditi web, a nisam imao svoj AdSense račun, snalazio sam se.

Nedavno, prije par mjeseci sam radio novi site, i slučajno kako sam ga povezivao sa Google servisima aktiviram i vezu sa AdSense. Tako sam skužio da mi je AdSense ponovno aktiviran, nakon 15-20 godina.

Moj AdSense na staroj gmail adresi, ali je označen kao NOVI. To je i dobro jer su mi i strajkovi obrisani, ali sa druge strane sada muku mučim da dodam prvi site da mi odobre. Dok čekam odobrenje propadaju mi €uri, ali nema veze. Kada sam čekao tolike godine, stripim se još malo.

Imam sada više sajtova, ali jedan jako lijepo raste i pokušavam da mi odobre monetizaciju. Ne ide nikako, a jedini problem koji mogu da povežem je što je site tek 4 mjeseca online. Iako, Google ne navodi izričito da site mora biti minimalno 6 mjeseci star, kažu mnogi da je i to jedan od uvjeta koji se gleda. Čekam i čekam.

U glavnom, novi forum nova tema. Možda i jedinstven slučaj. Nakon 15-20 godina AdSense račun vraćen. Pisao sam molbe jednom godišnje. Nisam se nadao, pa tako nisam ni gnjavio previše. I kada su mi vratili nalog, nisam dobio obavijest. Slučajno sam otkrio da se mogu logirati i da nije penal na njemu.

Eto toliko za sada. Nadam se uskoro napisati i da je uključen prvi site na nalog…

2 Likeova

Zaista pomalo čudan splet okolnosti i slučaj kod tebe . Uglavnom na banovane adsens naloge imate pravo žalbe svakih 90 dana. Po nekim internet procenama usvajanje to jest vraćanje adsene naloga /računa je oko 5-10% šansa kod većine ljudi

Ako se sastavi dobra žalba (profesionalaca) bez unošenja emocija te profesionalno napisana dobro struktuirana moguće je nalog vratiti i preko žalbe. Ali konkretno ja nisam nigde našao takav dokaz (verovatno - pretpsotavljam…da ljudi ne žele da o tome govore ili pišu javno)

Ako si ga povezao preko onog G site (plugina) već..kako se zove. Moguće da bude neki bug do samog sistema.
ALIIII…! Moguće je da sad vraćaju i stare da ne kažem prastare naloge nazad.Što je pomalo čudno od googlea i adsensea.

Minimalno da je sajt star 3 meseca i sve ono..standardo što ide uz sajt. Nekima odobre sajt za dan (meni se dešavalo nekad tako) a nekima za par nedelja.

Voleo bih da vidim , znatiželjan sam dal će ti pustiti sajt, šta će se dalje dešavati sa nalogom /računom izveštavaj nas .

Pisao sam i ja tamo na “onom” forumu da su i meni vratili 15 godina star AdSense nalog (kao potpuno nov) i to mi je jedna od većih misterija - zašto… ali nebitno, snađe se čovjek u međuvremenu.

Ovo za aktivaciju na novoj domeni, vidim po sebi, a i drugima, da sada to traje maaaalo duže, ali ako ti je sadržaj ok i sama koncepcija projekta, nećeš imati problema sa tim da ti puste pristup.

S druge strane, Google je, vidim po projektu Gemini, mnogo propustio & popustio s dosta stvari na račun konkurencije…

2 Likeova

Odbili su me još par puta. Izgubio sam volju.

Ono što sam i pretpostavljao. Sinoć sam aplicirao na Adsense računu koji koristim svo ovo vrijeme, i evo - site odobren u manje od 24 sata.

2 Likeova

Ako je stari račun (nalog) odobravaju ponekad odma sajt u roku par sati ili dana. Tako da je moguće. P.S. drago mi je da ti je odobren!

Ma nisam ni sumnjao da će biti odobren. Problem je što mi već mjesecima neće da odobre na mom nalogu.

Nema veze. Budem kasnije probao.

1 Like

Evo update.

Jučer sam prijavio drugi site, koji i ne radi, ali eto… Danas su ga odobrili.

Dakle, oporavljeni banirani AdSense račun napokon ima aktivan site na sebi.

Eh sada, onaj site koji dobro radi, stoji na drugom AdSense nalogu. Dali ga mogu dodati na ovaj nalog, a da ga ne uklanjam sa naloga na kojem je trenutno?

Ne znam kako da to izvedem, a da ne zeznem nešto.

Da dodaš sajt koji dobro ti radi na ovaj nalog gde ti je sajt koji ti ne radi ne radi to .Banovaće te na oba naloga! Šuti i muti hehehe dobro je da ti radi sad taj kako ti kažeš banovani nalog.

1 Like

I meni se čini da je ovo što ti Goci piše sasvim izvjesno i da je status quo za tebe najbolje, možda i jedino rješenje. :wink:

2 Likeova

Novi update. Pustio sam site na AdSense nalogu koji radi (na starom nalogu) 28 dana. Lijepo je zaradio. Prije 2 dana sam ipak riskirao pa sam ga prijavio na ovaj AdSense nalog koji je “novi”. Danas su mi odobrili taj site napokon :smiley:

3 Likeova

Nadam se da će potrajati!:crossed_fingers: :grinning_face: Zaboravih te pitati jel nalog i jedan i drugi (ako nije tajna) sa istim imenom i bank računom ili je sve različito?

Sve različito. Drugi nalog je na drugu osobu. Samo sam ga ja koristio dugo jer nisam imao svoj.

1 Like

Ajd da ne bude da nisam i ove napisao , što bi bilo bezobrazno od mene pa da ponovim…

I meni je google adsense vratio nalog :grinning_face: ! Danas kada sam ušao na sajt kad tamo reklame google !Reko ovo neka teška zaj.ebancijaj Ja na adsense nalog kad tamo nalog radi ko doxa (sat)
Posle gotovo godinu dana pauze eto..vraćen je nalog. Verovatnoća vraćanja adsense naloga je na svetskom nivou oko 5%

1 Like

Moj radi, i trenutno sam u procesu verifikacije adrese. Čekam 6 digit PIN :slight_smile:

1 Like

Zaboravio sam prijaviti, nedavno sam potvrdio adresu. Dopunio podatke za wire transfer.

Evo jutros email da mi je poslana uplata.

Zadnji korak je da vidim € na računu. To bude vjv ponedjeljak/utorak

1 Like