Problem prilikom prijave u PayPal račun

Prilikom prijave u PayPal račun traži me verifikaciju putem SMS poruke međutim poruku ne primam. Pokušavao sam više puta. Zvao sam ih i traže mi onaj broj sa izvoda/isplate iz banke a to je bilo prije sto godina, valjda prvi i zadnji puta kada sam otvarao PayPal račun. Naime, sve novce s PayPal-a trošim za plaćanje usluga i kupovinu, tako da taj izvod mogu zaboravit. Nikada do sada nisam imao nikakav problem s PayPal-om. Imam nekakvih 100-tinjak dolara na PayPal-u ali to mi nije problem koliko to što ne mogu platiti određene usluge (hosting, domene).

Da li je još netko imao ovakav problem i kako je to riješio?

2FA (MFA) PayPal sigurnost je poznata već nekoliko godina.
Ne znam kako ti do sada nije tražio SMS kod.

Da li si verificirao broj mobitela na koji očekuješ da ti stigne SMS?

Ako jesi a SMS ne stiže, obrati se pružatelju mobilnih usluga, objasni problem i traži da isključe phishing/spam SMS zaštitu, stići će 6-znamenkasti kod

Ako nisi, zaboravi taj PayPal korisnički račun i otvori novi.

LP

1 Like

Prije svega zahvaljujem na odgovoru.

Broj mobitela je verificiran i do sada sam poruke za SMS verifikaciju uredno primao, upisao bih kod i pristupio računu. Problem se pojavio tek nedavno. No, evo nisam se sjetio da bih mogao kontaktirati pružatelja mobilnih usluga. Svakako ću to sutra učiniti pa javim da li je pomoglo.

Evo kažu u Hrvatskom telekomu da oni znaju za taj problem s PayPal-om. Da iz nekog neobjašnjivog razloga poruke poslane na ovu mrežu ne dolaze na njihove poslužitelje te da onda oni nemaju što isporučiti prema krajnjem korisniku. Kažu i da su ih kontaktirali i da je sada sve na PayPal-u :frowning:

nista se ne sikiraj, smiri se, znam da si uznemiren haha

isti problem sam imao i znam jos ljudi koji su imali isti problem

neko u tom lancu slanja SMS poruka zaustavi slanje jer se previse poruka salje, telekom tu ne moze nista uraditi a ne moze ni paypal, paypal ti ne moze skinuti 2fa … sto vise puta budes slao zahtjev to ce biti teze

za par dana ce sve biti uredu, hosting mozes platiti direktno preko kartice … strpi se do ponedjeljka, mozda i za vikend proradi

iz tog razloga ja ne ukljucujem 2fa na paypalu, svaki put kada se logujem iskace mi onaj prozor da ukljucim ali necu jer su me jednom zeznuli

Eventualno uzmes dodatni SIM i koristis ga za PayPal potvrde (kad uspijes da se ulogujes)

Meni se to desilo kad sam prebacila karticu na drugi telefon, kad sam vratila karticu u samsung telefon sms poruka je dosla bez problema, a novi mob je bio google pixel7, evo ga stoji i ne koristim ga.

@osamabinmladen Jesi uspio rijesiti problem, logovat se na paypal ?

Zapravo, riješilo se samo od sebe. Danas sam se nakon duže vremena probao prijaviti i SMS poruku za verifikaciju sam primio već kroz par minuta. Očito je kolega @musliamar bio u pravu. Uglavnom, jedno jako loše iskustvo.

1 Like

bitno je da se rijesilo … i na githubu su ljudi imali problema sa slanjem SMS-ova