Gledam jedan site, i sve OK radi kada dođem na početnu. Kada hoću pogledati neku objavu iskoči mi ovaj dole prozor. Kliknuo sam, i nakon što se prijavim pušta me dalje čitati.
Zanima me što je ovo i kako to uštimati ?
Gledam jedan site, i sve OK radi kada dođem na početnu. Kada hoću pogledati neku objavu iskoči mi ovaj dole prozor. Kliknuo sam, i nakon što se prijavim pušta me dalje čitati.
Zanima me što je ovo i kako to uštimati ?
Nisam stručan ali evo šta kaže chatgpt-a
Evo o čemu se radi u toj “Google prijavi na bilten” temi sa foruma koja ti je poslao link — i da, nema to veze sa nikakvom čarobnom Google „bilten prijavom“
Šta ljudi vide:
Na jednom sajtu koji su gledali pojavi se popup/overlay koji kaže da se prijave preko Google da bi nastavili čitati članak. Tipično izgleda kao „Sign in with Google“ (prijava pomoću Google naloga). U forumskom postu su ljudi pitali šta je to i kako se to podešava na sajtu.
Šta je to zapravo:
To uopšte nije Google bilten i nije newsletter od Google‑a. To je autentifikacija – prijava posetioca na taj sajt koristeći njegov Google nalog („Sign in with Google“).
Google nudi developerski servis gde sajt može da ubaci dugme “Sign in with Google” tako da posetilac može da se prijavi brzo bez pravljenja posebnog korisničkog naloga na tom sajtu. To se koristi za:
prijavu ili registraciju posetilaca,
komentare pod stvarnim Gmail adresama,
zaštitu sadržaja za prijavljene korisnike,
i slično.
Dakle, nije nikakav nepoznat „Google bilten“ ili spisak mejlova od Google‑a. To je funkcija prijave preko Google naloga. Ako na sajtu to ima, to znači da vlasnik te stranice koristi Google Identity/Sign‑in API da korisnike prepozna/login‑uje pre nego što im pusti sadržaj.
Kako se to “uštimava” na sajtu:
To se obično radi tako što developer doda u kod
Google Identity Services dugme (API),
backend logiku koja to prihvata,
i 3) opciju u podešavanjima sajta da se traži prijava pre pristupa određenom sadržaju.
Zanimljivo mi je da me nigdje nije preusmjerilo. Samo sam prijavom dobio mogućnost čitati članke. Ovakvo sakupljanje adresa može biti jako dobro. Baš ću pratiti, dali ću dobiti kakav newsletter
Svrha: To je klasičan “sign-up” za marketinške poruke, vesti i ponude. Ako želi samo taj mali dodatni popust od 10 €, onda je to to Ova prijava u belom prozoru je samo dodatnih 10 € koji se dobijaju ako se pretplati na njihove mejlove reče opet tako AI ![]()