Windows VPS - iskustva

Prvi puta ću morati posložiti VPS (Win), prvenstveno radi SQL Server baze. Gemini je preporučio Contabo kao najbolji omjer cijene i kvalitete pa me samo zanima da li je to to.

Ja sam tražio i nisam našao nešto prihvatljivo da Windows instalacijom.

Ako ti šta znači, ja imam MS SQL na Ubuntu koji je online 3+ godina i sve uredno radi bez ikakvih problema.

Postoji li način da se win korisnik spoji na tu bazu (VPN?)? Ako da, onda postaje zanimljivo.

Davno sam ja to sve podesio i sve radi. Svi klijenti su Windowsi i spajaju se uredno. Ja imam instaliran SSMS lokalno i sa njim radim na bazi. Ima nekih ograničenja, ali u suštini radi sve što ti treba. Dodaješ baze, izvršavaš skripte i upravljaš rolama po korisnicima.

Ako radiš migraciju ili restore postojeće baze, sve ide bez problema. Jedino što nije na klik, i putanje su Ubuntu logikom rađene. Upališ filezilla i poslužiš se.

Čak nisam podesio ni VPN (znam da trebam) nego sam naknadno riješio stvari na samoj bazi, te firewall zadao tako sa se samo moji klijenti mogu spajati.

Instalacija MS SQL na Ubuntu je službeno moguća. Slijedio sam upute sa Microsoft stranica za instaliranje. U mene je Express verzija.

Ako se odlučim na ovu opciju, svakako će mi trebati detaljnije objašnjenje što si naknadno podesio i firewall. Tnx

1 lajk