Nepotrebne gubljenje vremena, i cak ubija long kanale. Shortse ako radis, radis samo ako je ceo kanal shorts, nikako, i opet nikako oba na istom kanalu. Gradis publiku u pravcu koji ti je primarni.
https://elements.envato.com/pricing
16.5$ mjesecno… sav stock footage materijal + UNLIMITED VIDEO GENERATION (do januara). Meni ovo unlimited djeluje nestvarno dobro ako radi ok videe
U FAQ piše:
”Videogen includes 30 generations, per user, per rolling 30 day period. All other generative AI tools have no download limits (subject to our Fair Use Policy).”
Ali to nije da ćeš napravit 30 videa. Vjerovatno ćeš neki video radit 3-4 puta. Tako da na kraju dobiješ možda 10ak upotrebljivih videa mjesečno.
Meta ai, grok, oba no limit i free.
Ja vidim ovo:
VideoGen: VideoGen is currently unlimited until January 31 2026. Note that videos with speech are limited to the standard 30 generations per month, even during the unlimited period.
nesto probah dok sam gledao kako ista, i nijesam zadovoljan, pgotoovo kad bih nesto radio na malo vecoj skali
EDIT: Probah sad i Metu. Par videa, i fali mi malo nesto.. Odradi jedno 90%, al tih 10% je ono sto fali. Ne zelim se sad provalit, ne znam sta koriste za generisanje, ali recimo na https://hailuoai.video naprave iz prve otprilike ono sto hocu. Zao mi palcati ako moze besplatno, al jbg
i meni je taj hailuoai dobar. ja ga koristim za loop videe đe prvi i posljednji kadar isti i baš odradi šta hoću bez greške. a nekad i za ove druge videe mi generiše zamišljeno.
pošto je loše rezolucije i ima onaj watermark njihov, na topaz odradim upscale do 4k i u canva povećam video toliko da watermark izađe iz kadra i tako dobijem ono što oću.
a imaš i google flow određen broj kreiranja mjesečno je besplatno. ukoliko imaš dosta gmail akaunta ide sve besplatno
njih bih ja platio, pa ne bi bilo watermarka… no vidim 760 vs 1080 razlika u cijeni je nekih 40%
Probaj ovo za upscale, meni je odlično. Ja sam ga koristio fri za upscale do 4k. Vidi jel ti radi dobar posao pa ti se možda isplati i platit to a ne vamo đe razlika 40%
Naletih na nesto, bilo mi malo sumnjivo pa istrazih dublje:
Engleski kanal (AI):
Preveden na nas (hrvatski, nez kakve jos imaju verzije):
Pretpostavljam vecinu da je AI radio, onda da se to malo poslozilo. Kada se prevodilo, zamjenio se redoslijed ovih misterija, i redoslijed fotografija, da ne bi bilo “reused content”, i koliko vidim, ovo pici
Evo sad gledam, ima i za poljski, i za madjarski, i za spanski (taj je glavni valjda), i za njemacki… vrlo vjerovatno onda i za FR, portugalski itd… i svugdje ima bar par stotina hiljada pregleda mjesecno… videi izmjesani, znaci lagano bi moglo da dobije monetizaciju na svim
Ja bih rekao da je ovo siva zona, i iskreno ne bih se igrao da isti sadrzaj reaploadujem. Google ima caption gde se lagano prevodi na sve jezike ukoliko dodas subtitle.
Ovo ovako kod ovoga za sada radi, ali moze lako da ga saceka jedno jutro da je sve pobrisano.
drugaciji je tekst.. drugaciji redoslijed slika i nisu iste koristene.. i poglavlja su izmjesana.. znaci na dva videa stisnes na recimo 12:00, i nece biti isti dio videa.. pa onda nadjes dio videa gdje se prica o ostim stvarima- a i u tekst izmjesan, i slike nisu iste (ili u najmanju ruku istim redoslijedom).
Ovaj koliko vidim ima oko 5m pregleda mjesecno na svim kanalima
A pa ako je izmenjena skripta, drugi vizuali, onda je to ok, to je novi video koji obradjuje istu temu, tu nema nista lose. Ja sam razumeo da sve isto koristi samo da menja redosled.
Da, da. Ovdje je fora sto se ovo moze skalirati.. dobro se odradi original.. za svako poglavlje se npr uzme recimo 20 slika/vizuala, a potrebno je 5-6.. i onda na svakom kanalu razlicito.. skripta kroz GPT da se na odredjen nacin izmjeni posebno za svaki kanal (znaci da nije prevod).
Često gledam WW2 dokumentarce i moram priznati da sam nekoliko puta gledao ove AI generisane (nakon 5min se tek dali zakljuciti da su AI generisani). Ipak problem ovdje je sto video i ne prati bas toliko pricu, pa dosadi jako brzo ![]()
Edit - kada kazem ai generisani, mislim na voiceover + stock footage kao u ovom primjeru koji je kolega podijelio