Jeli tko vidio najnovija testiranja na mobilnom Youtubu?
Uvode statične slikovne oglase (overlay) koji iskaču preko videa dok se gleda u horizontalnom načinu na mobitelu.
Kao, video ne staje, nego oglas doslovno pokrije dio ekrana dok video ide dalje.
Šuška se da bi mogli iskakati svake tri minute.
Meni ovo postaje gadljivo i negledljivo. Morat ću se pretplatiti na Premium Youtube.
Verovali ili ne YT ni dan danas nema zaradu od reklama. Tako da se iz petnih žila moraju truditi kako da nađu načina da još više zarađuju pa makar bilo i na štetu gledlaca (posetilaca)
Inače sve više ceo sistem adsense su doveli do toga da ljudima se masovno počelo gaditi njihove nametljive reklame. A sam sistem adsens su dokrajčiii CPM modelom obračunavanja ( adsens za sadržaj)
U 2025. godini, prihod od reklama im je 40 milijardi dolara.
Ne znam koliki su troškovi i koliko im neto ostane, ali pretpostavljam da ipak imaju neki profit(ić).
Da. Zato sam uzeo 2 month trial, da vidim kako izgleda Youtube Premium. Zaključio sam da se ne vraćam na reklame. Videi sa reklamama su postali negledljivi, tako da će mi vrijediti 10 dolara mjesečno.
Otkazat ću nešto… HRT pretplatu, jer TV nisam upalio ne sjećam se kad.
Imam trik u rukavu. Za godinu danas se selim na novu adresu (novogradnja, nema prijavljen TV! ). Pa ćemo vidjeti koliko dugo ću se moći odupirati HRT inkasatorima.
KAd dođe vrijeme, otvorit ću posebnu temu ovdje samo o tome.
Evo, prvi put čujem.
Moram reći, zgodno je imati Youtube Premium zbog mobitela. Podcaste najčešće slušam u vožnji, sa Premium opcijom mogu ugasiti ekran mobitela, podcast i dalje ide. Pa mi i baterija dulje traje.