Čime se trenutno bavite?

Evo jedna tema, nadam se da će je većina iskoristiti za “promociju” nekog svog projekta.. a neki i za pokretanje novih projekata. :smiley:

Krenut ću od sebe. Ja sam nažalost već skoro 2 godine skoro pa skroz offiline. Moj biznis namještaja po mjeri mi ne dozvoljava ozbiljan ulog vremena u online projekte, a iskren da budem ne znam ni u što bi uložio sve da i imam vremena :sweat_smile:

Zadnje što sam aktivno radio online je bio amazon affiliate. Bio mi je baš jako zabavan, ali već tada je tu počeo ozbiljan pad niche. Sada to više nije niti slična priča kakva je bila, ako se ne varam?

Kasnije, ono malo slobodnog vremena što imam, posvetim praćenju razvoja AI (to me istinski veseli) te listanju ovog foruma (i dalje sam tu svaki dan)… ali ništa korisno još s tim nisam napravio ni razvio.

Čime se vi bavite? Što trenutno donosi novce, što je aktualno u svijetu online biznisa? :smiley:

Mali dodatak temi: Koju nichu vidite kao budućnost za web majstore?

Pa možda u poboljšanju vidljivosti za biznis sa namještajem. Ili to već radiš?

U osnovi, kada si upoznao mene, digao si ruke od interneta. :sweat_smile:

I ja sam digao ruke od Amazon Affiliate-a.
Svašta probam, ne očekujući zaradu, nego da nešto naučim. Pokušavam držati korak sa razvojem AI, ali je toliko novosti i toliko verzija, da ne stignem.
Sad nešto švrljam i po n8n automatizaciji, povezanoj sa AI. Napravio sam par workflowa koji
čak i rade! Ali nisu osobito korisni. :grinning_face_with_smiling_eyes: Jer se istu stvar dobije jednostavno direktnim korištenjem AI.
Nema veze, opet se nešto naučilo. :innocent:

EDIT: Jedine novce koje sam zaradio online je bila jedna sretna prodaja domene.

1 lajk

Jedine nofce kaj sam zaradio putem affiliate je putem weba ali i to je bilo samo da pokrijem troškove domene… jako slabo a i ja sam u jednom trenutku odustao jer nemreš baš voditi kvartovski sajt uz posao, trebaš puno više biti na terenu a ljudi da ti šalju su tromi, ne da im se i tako. Kao da se boje da ako i oglase da je neko događanje da bude došlo previše ljudi.

Gledam dalje kaj bi ali nemam ideju.

U mojoj firmi je puno veći problem tko će odraditi posao, nego kako ćemo taj posao dobiti. Nažalost, nemam uopće marketing niti sam nešto posebno razvijao SEO svojeweb stranice (nema tko odraditi toliki posao).

Da, moglo bi se tako reći. Ubilo me kad je onaj tvoj site pao. Nisam to uspio prebolit…

1 lajk

I dalje guram svoj “autobusni kolodvor” koji sam pokrenuo još 2008. god.

trigonshop stoji, treba uložiti puno više vremena, energije i novca od očekivanog.

Plan za dalje je riješiti se postojećeg balasta i fokusirati se na dvije tri domene koje pokazuju znakove života. Širenje na nove projekte nikako nije u planu.

Eh, da. Uletio je web dodatak za cucke (izložbe pasa) pa se i s time igram.

1 lajk

Dva weba ali to je dosta slabo i pay per call affiliate koji za sad ide oke.
Možda bi bilo fora da se pokrene “Niche challenge” opet

Amazon affiliate je po meni propao,ali aliexpress affiliate je jos uvek OK

1 lajk

Da se nadovežem na temu.
Kada biste danas počinjali od nule i imali početni kapital od 100 eura, šta biste radili i u kojem pravcu biste išli?

Govorim o poslu na internetu.

100e nije dovoljno ni za šta. Najbolje za 100e učlaniti se u knjižnicu i početi čitati poslovne knjige. Zaposliti se i uštedjeti bar 2000e i upisati neku edukaciju ovisno o tome što te zanima paralelno sa poslom (programiranje, marketing, fotografija, izrada UGC contenta itd..) i kad uštediš još 3000 - 5000e možeš pokušati krenuti u nešto svoje.

1 lajk

Sa 100eur mozes kupiti domenu i hosting za godinu dana. Ako nesto ostane za AI API za pomoc pri pisanju sadrzaja i tako izgradjivati sajt. Ali da, it takes time, money or both

1 lajk

Slažem se u potpunosti, ali ima jedna stvar koja me muči.
Npr rekli ste fotografija ili dizajn također i programiranje to su sve niše koje su jako zasićene.
Konkurencija je ogromna i mislim da ljudi koji su početnici i koji tek ulaze u taj posao moraju brdo resursa uložiti i vremena da bi ostvarili neku zaradu.
I opet je veliko pitanje da li se može uspjeti, moje je mišljenje ako krećeš od nule i imaš tolike resurse možda je bolje ući u AI.

Hmmm ogromna konkurencija, teško da bi sa 100 bilo šta uspio uraditi, naravno ako si početnik i tek ulaziš u taj svijet.

Ako već imaš iskustva u tome onda tu postoji brdo stvari na kojima možeš podići još jedan web sajt.

Slažem se AI ali to je pre širok pojam. Čime se baviti a da ima veze sa AI? Da li ste već neke projekte odradili sa AI a da donosi novce?

Ja sam se sa AI igrao ali još ništa ozbiljnije nisam sa time napravio.

1 lajk

Ja trenutno, ovih dana se bavim slikama na sajtu :laughing: magično su nekako nestale sa servera iz 2019 godine. Pa sad “jovo na novo” dodavam u članke,Nema mnogo u jednoj kategoriji 316 slika :joy: (smejem se al plače mi se)

1 lajk

Danas pokrenuti klasicni news sajt na nasem jeziku je gubljenje vremena, sve je teze uspjeti sa necim

1 lajk

U svom poslu već duže koristim AI, ali uglavnom kroz gotove softvere – na primjer, sisteme za prepoznavanje pozicije objekata na kameri, kako bi robot mogao da ih prepozna i pokupi. Međutim, kada je riječ o online svijetu, još uvijek nisam u potpunosti istražio kako AI tu najbolje primijeniti. Nedavno sam uradio jedan mali projekat – napravio sam AI agenta koji automatski odgovara na poruke na Facebook stranici koju vodim. Radi solidno, iako još uvijek ne odgovara baš svima (iz nekog razloga koji ni sam ne znam, haha).

I ja baš takav osjećaj imam, zato sam i pokrenuo ovu temu da vidim kako razmišljaju ljudi koji su dugo u ovom svijetu.

Ja sam imao razne sajtove preko 15 godina, od turski serija, filmova do news portala, zaradjivo fino ali u zadnje 1-2 godine slaba zarada, ima li neko neku ideju?

Nakon 15 godina bavljenja sajtovima kao hobijem počinjem se baviti samo time. Dosta mi je rada dva posla, a i rad u firmi je postao bezveze. Spreman sam da mi Google sve ubije preko noći ali još dugo ću zarađivati dovoljno za plaću. Dodatno planiram nove sajtove, a imam i druge ideje za businesse. Fora je imati fuck you money i raditi ono što te zanima. Puno je mogućnosti, a uz AI alate sam turbo efikasan i mogu X puta više nego ranije

4 lajka