Ovo je trebalo pitati u novoj temi.
Tu se samo spominje affilate i adsense koji totalna banana. Zasto ne pokrenuti online shop. Pokreni 10 projekata i neki ce zaziviti. Vi koji ste zaposleni, otvorite firmu ili obrt i gradite projekt. Poslodavac vam tak i tak placa doprinose pa je ulaganje minimalno.
Mislim da i online shop danas nije riješenje, pogotov kako se Temu pojavio na Balkanu.
Definitivno nije ako na shopu imas svastaru. Treba uci u usku nisu i ono sto je ljudima potrebno i zanimljivo. Temu uzima posao, ali i dalje nasi ljudi kupuju unutar Hr, pogotovo stariji.
Klasicne sajtove ili?
Online shop sve teže prolazi. Ljudi žele kupljeno da im se dostavi jučer. Svakako uska niša za ono što su ljudi emotivno vezani ili im je strastveni hobi. Ovak na prvu prolaze kućni ljubimci i ribolov.
Da. Niša sajtovi. Ništa posebno
Taman za neki niche challenge
Za nase govorno podrucje ili strani? Ja sam pokusavao sa: estrada, recepti, crna hronika… ali nece da me adsense prihvati i onda brzo izgubim volju i odustanem.
Domaći. Ali računaj da sam krenuo prije 15 godina. Tada je bilo lakše. Izgradio sam brand i danas imam dosta direktnih posjeta. Sada se ne bi upuštao u to. Počelo je kao igra odnosno učenje SEO i Wordpressa.
Ja isto sam nekad od obicnog news portala zaradjivo i po 2000 eura od adsense ali danas su sve teme prezasicene
Zavisi nesto razmisljam koliko je crnahronika bila nepoznata i probise se zadnjih 2 godine. Mislim da su sad ono sto nekad novi bili i oni… tako da je jos uvijek moguce, treba srece i novaca.
A probise se na video na tu foru. Kad god otvorim facebook ili instagram sto se news tice samo njih vidim…
Klasican nacin zarade od adsense je mozda “zastario” metod, kako zaradjivati od sajta a da nije adsense?
Predlozite neku ideju za sajt mozda nekom uspije
nemam ideju osim tih shopova izvana. Za vijesti je više manje FB preuzeo primat (svi tam stavljaju radije nego na stranicu a zaboravljaju da ima ljudi kaj ni nemaju FB).
AI isto preuzima polako klasično pretraživanje (iako daje i krive informacije,…)
Mislim da bi danas alati prošli dosta dobro, no treba znati napraviti alat koji bi koristili.
Alat je uvijek bio bolja opcija nego obična info stranica.
Da, samo se postavlja pitanje koji alati su potrebni?
Mislim da je ovo dobar path. Imam par sajtova sa alatima, šteta što ih više nisam napravio.
Zajedničko svima je da ljudi mu se stalno vraćaju kad skontaju da je dobar alat i s vremenom završiš pri vrhu. Druga stvar je da ljudi ne vjeruju AI-iju sa nekim izračunima pa rađe koriste programiran alat.
Da, slažem se.
Ako je dobar alat ljudi uvijek dođu na njega. Ja sam napravio calculator stranicu i dan danas ljude dolaze što je super.
Ali računam napraviti još neke alate, ali u uskom području jer nisam vidio alate koji bi mogli biti korisni.
Dosta je teško naći kvalitetan alat koji bi ljudi platili.
Iz iskustva mi je poznato jedino da moraš dobro znati problem ljudi u tom području da bi napravio alat koji bi htjeli platiti i to plaćati svaki mjesec.
Da li postoji neki treći izvor prihoda umjesto oglasa ili prodaja pretplate? Nekako imam osjećaj da ljudi žele koristiti ukoliko je besplatno, ukoliko se treba plaćati onda i ne baš.
Tražiti sponzorstvo?