Kod našeg balkanskog (ako smem uoptrebiti takav izraz) mentaliteta sve što je besplatno narodu godi. Ako se krene sa kojekavim pretplatama odma počnu da kukumavče. “ Jaoo ovaj hoće da se na brzinu obogati preko mojih leđa.!”
Tako da ti je osećaj tačan! A i ja mislim da od neke pretplate nema vajde nikakve, jedino ako nije neki eksluzivan baš..ono jak sadržaj pa se narod napali da plaća ili mu treba.
pa sad tražiti sponzorstvo i to je donekle o.k ali pitanje šta ti nudiš da bi se tamo neko reklamirao ili ti bio sponzor. Obično svi jure koliko imaš posetilaca na sajtu ili nekoj app.
A slabije kakav ti je SEO ukupnog sajta i rangiranje na google ( u nekim slučajevima da)
Meni su se znale javiti i javljaju mi se agnecije za reklamiranje u fazonu dajte nam cene zakupa banera ili plaćenih linkova , guest postova. I kad sam im dao neke cene nikad se više ili kažu javiću kasnije ili meni se ne isplati za ono što nude novca ili vremenski koliko dugo će se držati reklama.
Da se razumemo ja (na primer) ne tražim preterano mnogo nego realnu cenu.
U suštini valjda misle da neki srednje (aj tako da se izrazim) sajtovi ili za stepenicu viši rang sajtova će im naplatiti za takve stvari par evra za mesec dana reklame na tvom (ili nečijem ) sajtu a oni klijentu uzeti veću kintu .Paaaa…brate ne ide to tako…
Više sam mislio na to da, ako određeni sadržaj ili aplikacija odgovara nekom “brandu” npr. imaš neki app za kafiće i to ponudiš to Zagrebačkoj pivovari, ali u potpunosti u njihovom brendu i s oznakom powered by. Na taj način bi se podigla njihova prepoznatljivost (brand awareness) pa bi im možda to bilo zanimljivo.
Svaka čast. Samo neka ide. Nešto nam je forum zamro. Ja sam u Google Adsense, životari se. Pokrenuo sam i jednu affilate ideju, ali treba još dugo da raste, ako išta bude od toga.
Dakle, ne kriju da je AI, dvije mačke drže podcast i raspravljaju o navikama ljudi, psima i tako.
Meni je ovo urnebesno i privlačenje pogleda im neće biti problem.
Vjerujem da AI napiše skriptu, odradi video, sve… Ali meni je i dalje urnebesno. Eto. Čudan sam.