Google Core Update 2025 (decembar)

Vidim ja ne updateuju se podaci u GSC-u danima, a to obično nije tako.

kad ono:

1 Like
1 Like

Šta li će donijeti novi update?!

Ja bih rekao promjene u rangiranju

intresantno je i da Ahrefs divlja ovih dana pa tako DR sajta ide +1, pa -5 u roku 24h - znam da je vanity metric, ali nisam do sada vidjao takvo ponasanje

1 Like

Kod mene je za sada sve stabilno. Imam jedan sajt, mnogo mi drag i google ga je ubio i ubija ga, već godinu dana. Nadam se da će da živne nakon nekih od update. Nekada je imao stotinjak posjeta dnevno sa Google, a sada jednu ili ni jednu. Interesantno je da i dalje ukupno ima oko 70-80 posjeta dnevno organskih, ali sve sa Binga i drugih pretraživača, gdje bilježi rast.

2 Likeova

Kakvo je stanje kod vas drugari. Update još uvijek traje. Meni je pogodio jedan sajt za sada fino. Nadam se da će kada završi update da se vrati, bar djelimično.

Još osjetim da divlja, i da je rano reći nešto konkretno. Za sada je sve OK. Dva domaća sajta se lagano vraćaju na prijašnje pozicije.

1 Like

Ali najveći fazon je kada ti Google šalje poruku u konzoli zašto su ti opale posjete :rofl:

1 Like

Posjete se vraćaju, ali me AdSense pogodio nakon ovog update-a. Vidim da dobijam korisnike koji nisu moja primarno ciljana publika. Čekam da mi vrati kvalitetne posjete :smiley:

2 Likeova

Ni da me dirne al ni da me dirnee što bi reko’ pikac :smiley:

3 Likeova

Kod mene se lomi, nije siguran hoće li gore ili dole.

Zasto imam osjecaj da kroz ove core apdejte samo guraju AI overviews i sponzorisane stranice…

Prošli put se stranica “vratila” nakon update-a kroz 9 dana… sada je već 12-ti dan, a nešto imam osjećaj da je to - to! :rofl:

Čini mi se da update još uvijek nije završio.

1 Like

Mislim da je prosli update krace trajao. Ovaj prema Googleu treba trajati do 01.01.

Dakle nije kraj, jednostavno jos traje

1 Like